+31 40 255 1414 autobedrijf@bvanbreugel.nl

Auto uitlijnen

 

Om veilig en optimaal te kunnen rijden, is het van belang dat je regelmatig je auto laat uitlijnen. Het uitlijnen van de wielen is namelijk nodig om de banden van je auto in topvorm te houden en ervoor te zorgen dat ze niet onregelmatig slijten. Wanneer een auto nieuw wordt afgeleverd, zijn de wielen fabrieksmatig onder een bepaalde hoek gemonteerd. Door het dagelijks gebruik van de auto ontstaan er afwijkingen aan de stand van de wielen. Behalve de slijtage aan de banden, zorgt een slecht uitgelijnde auto er ook voor dat je meer brandstof gaat gebruiken.

Meer informatie over hoe het uitlijnen van een auto in zijn werk gaat? Lees het hier.

Je auto uitlijnen is al mogelijk vanaf €65,-.

Voor al onze prijzen kun je de prijslijst bekijken! Heb je nog vragen? Of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op.

Wanneer moet ik mijn auto laten uitlijnen?

De stand van de wielen kan al ontregeld raken als je een te hoge stoeprand pakt, of door een diepe kuil in de weg gereden bent. Ook na een lichte aanrijding kan het al noodzakelijk zijn om je auto opnieuw uit te laten lijnen. Je auto stuurt niet alleen minder prettig, maar is daarnaast ook minder veilig. Genoeg redenen om bij twijfel de wielen van je voertuig door een specialist te laten controleren.

Hieronder een overzicht:

  • De banden slijten scheef af
  • Tijdens het rijden trekt de auto naar links of naar rechts. Let op: als je auto tijdens het accelereren naar links of rechts trekt maar op een stabiele snelheid wel recht vooruit blijft rijden, kan dit een andere oorzaak zijn!
  • De auto heeft een onstabiel weggedrag
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Sturen gaat ineens heel zwaar of juist heel erg licht
  • Stuur draait na een bocht niet terug

  Hoe werkt het uitlijnen van een auto?

  Bij Autobedrijf van Breugel wordt er gebruik gemaakt van speciaal apparatuur van Hunter (het neusje van de zalm). Door een monteur worden de onderdelen van de wielophanging nauwkeurig afgesteld waardoor de wielen weer exact evenwijdig aan elkaar komen te staan. Hierbij wordt gelijk gecontroleerd of de onderdelen van de wielophanging nog in goede staat verkeren. Is er sprake van slijtage of schade aan de stuur- of fuseekogels, dan moeten deze eerst vervangen worden voordat tot uitlijnen kan worden overgegaan. Met je wielen in de juiste positie kunt je weer comfortabel en veilig de weg op.

   

   Wat zijn de prijzen voor uitlijnen?

   Er zijn 2 mogelijkheden, namelijk 2 punts- en 4 punts uitlijnen. Dit houdt in alleen de voor of achterzijde uitlijnen, of de voor en achterzijde uitlijnen.

    

    • (2 punts) Alleen de voor- of achterzijde: € 65,-
    • (4 punts) De voor- en achterzijde: € 80,-

   Vragen of een afspraak maken?

   Je kan ons bellen, mailen, WhatsAppen, maar ook het via het onderstaande contactformulier contact met ons opnemen, dan nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

    WhatsApp chat