+31 40 255 1414 autobedrijf@bvanbreugel.nl

Auto uitlijnen

Om veilig en optimaal te kunnen rijden, is het van belang dat u regelmatig uw auto laat uitlijnen. Het uitlijnen van de wielen is namelijk nodig om de banden van uw auto in topvorm te houden en ervoor te zorgen dat ze niet onregelmatig slijten. Wanneer een auto nieuw wordt afgeleverd, zijn de wielen fabrieksmatig onder een bepaalde hoek gemonteerd. Door het dagelijks gebruik van de auto ontstaan er afwijkingen aan de stand van de wielen. Behalve de slijtage aan de banden, zorgt een slecht uitgelijnde auto er ook voor dat u meer brandstof gaat gebruiken. Hier kunt u lezen hoe het uitlijnen van een auto in zijn werk gaat.

 

Wanneer moet ik mijn auto laten uitlijnen?

De stand van de wielen kan al ontregeld raken als u een te hoge stoeprand pakt, of door een diepe kuil in de weg gereden bent. Ook na een lichte aanrijding kan het al noodzakelijk zijn om uw auto opnieuw uit te laten lijnen. Uw auto stuurt niet alleen minder prettig, maar is daarnaast ook minder veilig. Genoeg redenen om bij twijfel de wielen van uw voertuig door een specialist te laten controleren.

Hieronder een overzicht:

  • De banden slijten scheef af
  • Tijdens het rijden trekt de auto naar links of naar rechts, let op: als uw auto tijdens het accelereren naar links of rechts trekt maar op een stabiele snelheid wel recht vooruit blijft rijden, kan dit een andere oorzaak zijn!
  • De auto heeft een onstabiel weggedrag
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Sturen gaat ineens heel zwaar of juist heel erg licht
  • Stuur draait na een bocht niet terug

 

Hoe werkt het uitlijnen van een auto?

Bij Autobedrijf van Breugel wordt er gebruik gemaakt van speciaal apparatuur van Hunter (het neusje van de zalm). Door een monteur worden de onderdelen van de wielophanging nauwkeurig afgesteld waardoor de wielen weer exact evenwijdig aan elkaar komen te staan. Hierbij wordt gelijk gecontroleerd of de onderdelen van de wielophanging nog in goede staat verkeren. Is er sprake van slijtage of schade aan de stuur- of fuseekogels, dan moeten deze eerst vervangen worden voordat tot uitlijnen kan worden overgegaan. Met uw wielen in de juiste positie kunt u weer comfortabel en veilig de weg op.

 

Wat zijn de prijzen voor uitlijnen?

Er zijn 2 mogelijkheden, namelijk 2 punts- en 4 punts uitlijnen. Dit houdt in alleen de voor of achterzijde uitlijnen, of de voor en achterzijde uitlijnen.

  • (2 punts) Alleen de voor- of achterzijde kost bij Autobedrijf van Breugel: € 60,- inclusief 21% BTW
  • (4 punts) De voor- en achterzijde kost bij Autobedrijf van Breugel: € 75,- inclusief 21% BTW

 

In onze prijslijst staan alle prijzen precies voor u aangegeven. Heeft u vragen? Of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Auto uitlijnen in Eindhoven

NEEM CONTACT MET ONS OP

Vul het onderstaande contactformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

15 + 1 =

WhatsApp chat