+31 40 255 1414 autobedrijf@bvanbreugel.nl

Remblokken controleren

 

Accelereren is belangrijk maar weten dat je weer tot stilstand kunt komen binnen zeer korte tijd is misschien nog wel belangrijker. Vele ongelukken worden veroorzaakt doordat een auto niet snel genoeg tot stilstand komt. Dit is natuurlijk afhankelijk van vele factoren zoals reactietijd en wegdek. Zorg er in ieder geval voor dat het nooit aan de kwaliteit en de staat van je remsysteem ligt. Kies daarom voor om je remmen te controleren, zodat je met een veilig gevoel de weg op kan.

Heb je nog vragen? Of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op.

In het najaar doe je even een remcontrole | Autobedrijf van Breugel Eindhoven

De werking van het remsysteem

Een hydraulisch remsysteem werkt met speciale remvloeistof en juist die vloeistof is niet samendrukbaar, daarnaast heeft remvloeistof een heel hoog kookpunt. Die samendrukbaarheid is cruciaal want wanneer je je rempedaal indrukt, wordt de vloeistof niet samengedrukt maar juist verplaatst, waardoor het uiteinde van de leiding die aangesloten zit op de remklauw de remzuigers wegdrukt tegen remblokken aan die weer tegen je remschijf aandrukken. De remschijf zit altijd gemonteerd op de as waar ook je wielen op gemonteerd zitten. Doordat de remblokken tegen de remschijven aan drukken, krijgen de schijven weerstand hierdoor verminderen de wielen in snelheid. Wanneer het rempedaal los wordt gelaten, gaat de vloeistof weer terug en verdwijnt de druk op de remblokken en remschijven.

Remmen service

Waarom is remmen service belangrijk?

In de loop van de tijd en dat is onvermijdelijk, komt er vocht in je remsysteem. Vocht daarentegen is wel samendrukbaar en is dus zeer gevaarlijk in je remsysteem, want hier kan onder andere de situatie ”door de rem heen trappen” vandaan komen. Wanneer dit gebeurd is het al te laat.

Ook kan er een lekkage in het remsysteem ontstaan, dan komt er lucht in de leiding en wordt er geen druk opgebouwd. Dit is zeer gevaarlijk en uiteraard komt de auto hier niet de APK mee door! Ook voor een APK-controle kun je bij ons terecht.

Remmen laten controleren?

Zoals hierboven beschreven staat, is het uiterst belangrijk dat je remmen regelmatig gecontroleerd worden. Wij controleren je remsysteem en zorgen ervoor dat deze wordt voorzien van een verse, hoge kwaliteit remvloeistof.

Vragen of een afspraak maken?

Je kan ons bellen, mailen, WhatsAppen, maar ook het via het onderstaande contactformulier contact met ons opnemen, dan nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

    WhatsApp chat