+31 40 255 1414 autobedrijf@bvanbreugel.nl

De aankoop van een nieuwe auto of van een goede tweedehandswagen betekent een belangrijke investering. Een regelmatig en aangepast onderhoud dringt zich dan ook op. Dat garandeert je een comfortabel en duurzaam gebruik van je wagen. En dat is toch wat je wilt? Maar op wat let je best als je het onderhoud van je wagen door een gespecialiseerd autobedrijf laat uitvoeren?

Een regelmatig en aangepast onderhoud
Regelmatig je auto laten controleren en onderhouden is onmisbaar om de veiligheid en de bedrijfszekerheid ervan te garanderen. Onze auto is een verzameling van draaiende onderdelen en die zijn nu eenmaal aan slijtage onderhevig. Om dit te voorkomen moeten niet alleen de olie en de smering maar even goed de rem-en koelvloeistof regelmatig ververst worden.

Soorten onderhoud
Bij een regelmatig en aangepast onderhoud van je wagen heeft men het vooral over:

  • Een preventief onderhoud: dat zorgt voor een veilige en betrouwbare auto die in een onberispelijke staat blijft en je zo weinig mogelijk in de steek laat. Tijdens een preventief onderhoud controleert de garagist de toestand van je remmen, van je olie- en luchtfilters en van het oliepeil. Met deze gegevens wordt dan een onderhoudsplan opgesteld. Maak sluitende afspraken met je garagist en vraag hem je te verwittigen bij onverwachte herstellingen. Op deze manier word je nooit voor onaangename (financiële) verrassingen geplaatst
  • Kilometer en tijdsgebonden groot onderhoud: het onderhoudsboekje van je wagen geeft aan om de hoeveel tijd of afgelegde kilometers je wagen een ‘groot onderhoud’ nodig heeft. Dan worden alle filters, eventueel versleten riemen zoals de distributieriem maar ook de olie, de rem-en de koelvloeistof ververst en eventuele andere nodige herstellingen uitgevoerd. Spreek ook bij dit onderhoud met je garagist af je te verwittigen bij nodige herstellingen of vervangingen. In tegenstelling tot vroeger, hebben hedendaagse wagens nog één grote onderhoudsbeurt nodig. Dat wordt meestal uitgevoerd voor je met je wagen naar de inspectie moet

Extra werkzaamheden
Naast enkele door de constructeur voorgeschreven standaard werkzaamheden worden ook extra werkzaamheden aan je wagen uitgevoerd. Deze zijn vooral afhankelijk van het merk, het type en van de voorschriften van de fabrikant.
Onder extra onderhoudswerkzaamheden verstaat men:

  • Het vervangen van de brandstoffilters
  • Het verversen van versnellingsbakolie of vloeistof in de automatische transmissie
  • Het vervangen van riemen
  • Het vervangen en afstellen van de contactpunten
  • Het verversen van de remvloeistof
  • Het reinigen, controleren en bijvullen van de airco
  • De kleppen controleren en eventueel afstellen

Onderhoud door een autobedrijf
Iedere nieuwe auto of een goede tweedehandswagen neemt een flinke hap uit ons gezinsbudget. Een regelmatig en aangepast onderhoud is je beste garantie op een lange levensduur. Bespaar daarom zeker niet op het onderhoud van je wagen. Met een regelmatig en goed uitgevoerd onderhoud door een autobedrijf bespaar je heel wat geld op peperdure herstellingen. Zo ben je zeker dat alles volgens het boekje van de fabrikant wordt uitgevoerd en je maximale garantie geniet.

WhatsApp chat