+31 40 255 1414 06 17 92 47 68 autobedrijf@bvanbreugel.nl

Remmen Service Eindhoven

Accelereren is belangrijk maar weten dat u weer tot stilstand kunt komen binnen zeer korte tijd is misschien nog wel belangrijker. Vele ongelukken worden veroorzaakt doordat een auto niet snel genoeg tot stilstand komt, dit is natuurlijk afhankelijk van vele factoren zoals reactietijd en wegdek. Zorg er in ieder geval voor dat het NOOIT aan de kwaliteit en de staat van uw remsysteem ligt.

remmen service Eindhoven

 

Werking van het remsysteem

Een hydraulisch remsysteem werkt met speciale remvloeistof en juist die vloeistof is niet samendrukbaar en daarnaast heeft remvloeistof een heel hoog kookpunt. Die samendrukbaarheid is cruciaal want wanneer uw rempedaal ingedrukt wordt wordt de vloeistof dus niet samengedrukt maar juist verplaatst, waardoor het uiteinde van de leiding die aangesloten zit op de remklauw de remzuigers wegdrukt tegen remblokken aan die weer tegen uw remschijf aandrukken. De remschijf zit altijd gemonteerd op de as waar ook uw wielen op gemonteerd zitten. Doordat de remblokken tegen de remschijven aan drukken, krijgen de schijven weerstand waardoor de wielen verminderen in snelheid. Wanneer het rempedaal los wordt gelaten, gaat de vloeistof weer terug en verdwijnt de druk op de remblokken en remschijven.

In de loop van de tijd en dat is onvermijdelijk, komt er vocht in uw remsysteem. Vocht daarentegen is WEL samendrukbaar en is dus zeer gevaarlijk in uw remsysteem, want onder andere hier komt de situatie ”door de rem heen trappen” vandaan. En dan is het al te laat

Ook kan er een lekkage in het remsysteem ontstaan, dan komt er lucht in de leiding en wordt er geen druk opgebouwd. ZEER GEVAARLIJK en uiteraard APK Afkeur! Voor een APK controle kunt u eventueel ook bij ons terug.

 

Remmen controleren Eindhoven

Zoals hierboven beschreven staat, is het uiterst belangrijk dat u uw remmen regelmatig laat controleren. Wij doen dit graag voor u! Wij controleren uw remsysteem en zorgen ervoor dat deze wordt voorzien van een verse, hoge kwaliteit remvloeistof!