+31 40 255 1414 06 17 92 47 68 autobedrijf@bvanbreugel.nl

Auto uitlijnen Eindhoven

 

Wat is uitlijnen in het kort?

Om veilig en optimaal te kunnen rijden, is het van belang om uw auto regelmatig uit te laten lijnen. Het uitlijnen van de wielen is namelijk nodig om de banden van uw auto in topvorm te houden en er voor te zorgen dat ze niet onregelmatig slijten. Wanneer een auto nieuw wordt afgeleverd, zijn de wielen fabrieksmatig onder een bepaalde hoek gemonteerd. Door het dagelijks gebruik van de auto en slijtage ontstaan er afwijkingen aan de stand van de wielen. Slecht uitgelijnde wielen zorgen er bovendien voor dat uw auto meer brandstof gaat gebruiken.

auto uitlijnen Eindhoven

 

Hoe weet ik dat ik mijn auto moet laten uitlijnen?

De stand van de wielen kan al ontregeld raken als u een te hoge stoeprand pakt, of door een diepe kuil in de weg gereden bent. Ook na een lichte aanrijding kan het al noodzakelijk zijn om uw auto opnieuw uit te laten lijnen. Er zijn verschillende signalen waaraan u merkt dat er iets mis is met de uitlijning. Als bijvoorbeeld tijdens het rijden uw auto steeds naar één kant trekt en dus niet meer ‘koersvast’ is. Ook kan het zijn dat de auto steeds zwaarder of lichter begint te sturen. Blijkt bij een inspectie dat de banden scheef afslijten, dan is dat tevens een teken dat er iets loos is. Uw auto stuurt niet alleen minder prettig, maar is daarnaast ook minder veilig. Genoeg redenen om bij twijfel de wielen van uw voertuig door een specialist te laten controleren.

Hieronder een overzicht:

  • De banden slijten scheef af
  • Tijdens het rijden trekt de auto naar links of naar rechts, let op: als uw auto tijdens het accelereren naar links of rechts trekt maar op een stabiele snelheid wel recht vooruit blijft rijden, kan dit een andere oorzaak zijn!
  • De auto heeft een onstabiel weggedrag
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Sturen gaat ineens heel zwaar of juist heel erg licht
  • Stuur draait na een bocht niet terug

 

Hoe werkt auto uitlijnen Eindhoven?

Auto uitlijnen Eindhoven gebeurt met speciale apparatuur van Hunter (het neusje van de zalm) Door een monteur worden de onderdelen van de wielophanging nauwkeurig afgesteld waardoor de wielen weer exact evenwijdig aan elkaar komen te staan. Hierbij wordt gelijk gecontroleerd of de onderdelen van de wielophanging nog in goede staat verkeren. Is er sprake van slijtage of schade aan de stuur- of fuseekogels, dan moeten deze eerst vervangen worden voordat tot uitlijnen kan worden overgegaan. Met uw wielen in de juiste positie kunt u weer comfortabel en veilig de weg op.

auto garage

 

Wat kost uitlijnen?

Wij kennen 2 verschillen, namelijk 2 punts- en 4 punts uitlijnen. Dit houdt in alleen de voor of achterzijde uitlijnen, of de voor en achterzijde uitlijnen.

  1. (2 punts) Alleen de voor- of achterzijde kost bij Autobedrijf van Breugel: € 60,- inclusief 21% BTW
  2. (4 punts) De voor- en achterzijde kost bij Autobedrijf van Breugel: € 75,- inclusief 21% BTW

Bekijk ook eens onze prijslijst, zo weet u zeker dat u nooit voor verrassingen komt te staan!

Klik op deze link om naar onze contactpagina te gaan, u kunt het formulier invullen zodat wij u dezelfde dag nog terugbellen of onze gegevens vinden zodat u ons zelf kunt bellen!