+31 40 255 1414 autobedrijf@bvanbreugel.nl

Remmen service

Accelereren is belangrijk maar weten dat u weer tot stilstand kunt komen binnen zeer korte tijd is misschien nog wel belangrijker. Vele ongelukken worden veroorzaakt doordat een auto niet snel genoeg tot stilstand komt. Dit is natuurlijk afhankelijk van vele factoren zoals reactietijd en wegdek. Zorg er in ieder geval voor dat het nooit aan de kwaliteit en de staat van uw remsysteem ligt. Kies daarom voor onze remmen service, zodat u met een veilig gevoel de weg op kan.

 

De werking van het remsysteem

Een hydraulisch remsysteem werkt met speciale remvloeistof en juist die vloeistof is niet samendrukbaar, daarnaast heeft remvloeistof een heel hoog kookpunt. Die samendrukbaarheid is cruciaal want wanneer uw rempedaal ingedrukt wordt, wordt de vloeistof niet samengedrukt maar juist verplaatst, waardoor het uiteinde van de leiding die aangesloten zit op de remklauw de remzuigers wegdrukt tegen remblokken aan die weer tegen uw remschijf aandrukken. De remschijf zit altijd gemonteerd op de as waar ook uw wielen op gemonteerd zitten. Doordat de remblokken tegen de remschijven aan drukken, krijgen de schijven weerstand hierdoor verminderen de wielen in snelheid. Wanneer het rempedaal los wordt gelaten, gaat de vloeistof weer terug en verdwijnt de druk op de remblokken en remschijven.

 

Waarom is remmen service belangrijk?

In de loop van de tijd en dat is onvermijdelijk, komt er vocht in uw remsysteem. Vocht daarentegen is wel samendrukbaar en is dus zeer gevaarlijk in uw remsysteem, want hier kan onder andere de situatie ”door de rem heen trappen” vandaan komen. Wanneer dit gebeurd is het al te laat

Ook kan er een lekkage in het remsysteem ontstaan, dan komt er lucht in de leiding en wordt er geen druk opgebouwd. Dit is zeer gevaarlijk en uiteraard komt de auto hier niet de APK mee door! Ook voor een APK-controle kunt u bij ons terecht.

 

Wilt u uw remmen laten controleren?

Zoals hierboven beschreven staat, is het uiterst belangrijk dat u uw remmen regelmatig laat controleren. Wij doen dit graag voor u! Wij controleren uw remsysteem en zorgen ervoor dat deze wordt voorzien van een verse, hoge kwaliteit remvloeistof!

 

Heeft u vragen? Of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

WhatsApp chat